top of page

Nova pjesma - Slavimo Spasitelja

Updated: Mar 7, 2022

Nedavno smo napisao novu pjesmu koju sam isti dan i uglazbio. Inspiriran Adamovom domaćom zadaćom o Izlasku Izraelaca iz Egipta, kako su slavili Boga i pjevali mu.. Tog jutra svirao sam na prvoj zornici u ponedjeljak. U trenu, dok smo Adam i ja radili njegovu domaću zadaću, rodila se ova pjesma. Kako Dalibor voli reći, a ne vidim zašto ne bi bilo tako - dragi Bog mi je poklonio ovu prekrasnu pjesmu, jer zaista: ustajanje u pet sati ujutro (a kada ne moraš) nije baš primamljivo. No iako se teško budim i ustajem, s radošću odlazim na zornice.

 

Uz velikodušnu pomoć prijatelja Dalibora koji se maksimalno angažirao i otpjevao fenomenalne back vokale, pridonio prekrasnom aranžmanu pjesme (čitaj: darovao tračak one svoje glazbene genijalnosti), te Gorana Šporčića koji je i donio pjesmu svojim prekrasnim glasom - pjesma je oživjela za čas, snimljena u dvije večeri.

 

Jučer, u župnoj crkvi Sv. Josipa u Lipovljanima, uz svesrdnu pomoć i dozvolu lipovljanskog župnika, te velikom strpljenju članova "Župnog zbora Lipovljani" kao i zbora "Lira", koji su usprkos velikoj hladnoći i umoru strpljivo pridonijeli na svoj način, snimili smo i video u prekrasnom ambijentu obnovljene crkve, koji će biti predstavljen kad sve bude gotovo. Nadam se da će to biti prije Božića. Zajedničkim snagama (Dalibor Prochazka, Goran Šporčić, Silvio Zanetti) jučer smo snimili većinu kadrova za video i sad nas još čeka mix pjesme i montaža videa. Posebno mi je drago što smo to učinili upravo u lipovljanskoj crkvi sv. Josipa, crkvi u kojoj sam stasao, ministrirao, svirao i pjevao. Također mi je velika sreća što u tom zboru sudjeluju i moji tata i mama. Mislim da će ostati jedna lijepa uspomena na ovo predbožićno vrijeme 2021.


Neke fotografije i scene sa snimanja možete pogledati ovdje.


 

fotografije: Nikola Horvat









105 views0 comments

Recent Posts

See All

Iskustvo

Nit po nit, satkane su svečane haljine od laži Da okitim se perjem kojeg nemam, Da golu taštinu nahranim sa pažnjom, prigrlim onog koji mi je mraži No jači mi je bit od te silne draži. Korak po korak,

bottom of page