top of page

BIOGRAFIJA

"Kažu da su oči ogledalo duše. Mogao bi se poistovjetiti s tim riječima, ali bi dodao i glazbu u tu izreku. Glazbom izražavam ono što osjećam počevši od onoga što vidim i čujem pa sve do zadiranja u dubinu svoje duše "

-Jasenko Horvat-

  Zovem se Jasenko Horvat i rođen sam 16.07. 1977. u Zagrebu. Djetinjstvo sam proveo u malom selu Lipovljanima u velikoj glazbenoj obitelji gdje ostvarujem prve glazbene korake,  svirajući desetak godina u crkvi u Lipovljanima i sa lokalnim  bandovima. Sada živim s obitelji u Kutini, gdje komponiram, te sam djelovao sa župnim zborom mladih “Madonna Nives”. Osnovni instrumenti koji sviram su klavir i hammond, harmonika te crkvene orgulje. Surađivao sam (svirajući ili komponirajući) sa mnogim glazbenicima, umjetnicima i pjevačima s ovog područja, kao što su: Emilija Kokić, Tony Cetinski, Matko Jelavić, Max Hozić, Mario Jimmi Vukušić, Nebojša Buhin, Ivo Šeparović, zbor “Pax et bonum”, Bekrije, Prima band,Alan James Reed, Prva liga, Cota G4, Tony Lee King, Flashback, Dalibor Prochazka, Pamela Ramljak. Čedo Antolić, Ansambl Kolbe, Bruno Zebić, Krunoslav Dražić , Željko Pavičić i mnogi drugi...


Zahvaljujući glazbenim sposobnostima svirao sam i u mnogim crkvama te nastupao u mnogim koncertnim dvoranama diljem Europe i svijeta. Godine 2022. izdajem svoj prvi album autorskih duhovnih pjesama "Svjetlo mojih staza" kao produkt suradnje sa raznim izvođačima i umjetnicima u glazbenom svijetu. 
Glazba koju volim svirati je blues, country, soul, te posebno sakralna glazba iz koje iznova nešto novo naučim. 
Sve što znam i posjedujem jest zahvaljujući Božjem daru.

bottom of page