top of page
Svjeto mojih staza

 SVJETLO MOJIH STAZA

09FA7C21-195B-472E-8EF8-26405AC82B16.jpg

Album "Svjetlo mojih staza" ugledao je svjetlo dana početkom 2022. godine iako su pjesme na albumu nastajale dulji niz godina. Album je odraz mojih razmišljanja, shvaćanja kroz vrijeme, osobnih molitvi i razgovora s Bogom te Isusovom majkom Marijom. Budući da određeni period nisam imao pouzdanja izložiti se pjevanjem vlastitih pjesama a smatravši da će neki ljudi te pjesme lakše i ljepše iznijeti - tako na albumu gostuju razni prijatelji, pjevači, glazbenici.. Ipak, nakon ohrabrenja, odlučio sam snimiti i dva dueta sa Kristinom Vidović iz Kutine, kojoj sam u znak zahvalnosti na suradnji objavio i njezinu autorsku pjesmu "Bolje je biti dijete Božje". Na albumu se nalazi i jedna obrada božićne pjesme u izvedbi (vokal i violina) jedne prekrasne i talentirane, mlade djevojke Inge Potnar. Također na albumu se nalazi i jedna pjesma za koju je tekst napisao moj otac Josip Horvat prije mnogo godina na povratku iz Međugorja. Na jednoj pjesmi je realizirana suradnja sa Ansamblom "Kolbe" iz Zagreba, kao i sa župnim zborom mladih iz Kutine "Madonna Nives".


Posebna i lijepa uspomena na velikana duhovne glazbe, pokojnog Čedu Antolića, ostaje u pjesmi "Idem tamo gdje si Ti". Na albumu su radili različiti glazbenici i producenti kroz određeni niz godina, pa je i osjetna razlika u produkciji pojedinih pjesama. Možda jedna od najznakovitih pjesama na albumu jest ujedino i posljednja "Slavimo Spasitelja" za koju je uvelike pridonio aranžmanu i realizaciji Dalibor Prochazka. Ne spomenuti Ivu Šeparovića kao pjevača koji je uvijek drage volje pristajao na sve suradnje i dao svoj maksimum na svakoj pjesmi - ne bi bilo korektno, a također je tu i njegova učenica Dajana sa pjesmom "Sanjam". Valja spomenuti i naslovnu pjesmu "Svjetlo mojih staza" za koju sam zahvalan tada pazinskim Franjevcima kod kojih sam proveo nekoliko dana u kontemplaciji i suživotu (fra Darko, fra Josip i brat Marinko). Album nikada nije bio planiran, no da nije bilo prijatelja Dalibora i njegove sugestije, te podrške moje obitelji kao i sponzora koji su financijski pripomogli,  ne bi bio niti realiziran. Svima sam na svemu od srca zahvalan!!!

Budući da je vrijeme u kojem živimo digitalno, svjestan da je sve dostupno svima, odlučio sam i objaviti ga ovako na web stranici da svatko može poslušati i pogledati o čemu se radi. Ipak, ako netko nađe da ima smisla poduprijeti nastavak moga djelovanja, na raspolaganju su razni alati za financiranje, od kupovine digitalnog izdanja ili svake pjesme posebno, kupovine CD izdanja pa sve do direktnog sponzoriranja. Hvala na svakoj podršci!

bottom of page