top of page

SVJETLO MOJIH STAZA

   Sretan sam objaviti da je izašao na svjetlo dana moj prvi autorski i dijelom kantautorski album pod nazivom "Svjetlo mojih staza" u izdanju izdavačke kuće Arija/Menart.

Na albumu se nalazi 11 autorskih pjesama i jedna obrada. Pjesme koje se nalaze na albumu rađene su nekoliko godina predanim radom u raznim okruženjima i uvjetima, pjevali su ih i svirali, te snimali i producirali različiti ljudi, u različitim studijima a pjesme su odraz mojih razmišljanja, molitvi, očekivanja, strepnji, čežnji... Tekst pjesme "Kraljice mira" napisao je moj otac Josip Horvat prije više od 30 godina po povratku iz Međugorja, a pjesmu "Bolje je biti dijete Božje"  je napisala i otpjevala  moja draga prijateljica Kristina Vidović s kojom surađujem svirajući i pjevajući i u crkvi na vjenčanjima. Jedina obrada na albumu jest Božićna narodna pjesma "Oj djetešce moje drago" koju je odsvirala na violini i otpjevala mlada kutinska multitalentirana djevojka Inga Potnar. Na albumu se također nalaze mnoge suradnje sa mnogim dobrim ljudima i glazbenicima  koje sam imao prilike upoznati (Ansambl Kolbe, Ivo Šeparović, Dajana Adžić, Goran Šporčić, Čedo Antolić te kutinski crkveni zbor mladih "Madonna Nives".  Neki više i nisu sa nama. (Čedo Antolić), a sa nekima već surađujem godinama i nadam se da ćemo još surađivati.

 Zanimljivosti vezane uz ovaj album mogle bi biti:

    -     da je pjesma "Idem tamo gdje si Ti" u izvedbi nezaboravnog Čede Antolića i Kristine Vidović jedna od posljednjih pjesama koje je Čedo snimio za života (hvala Matija na velikodušnoj pomoći).  

   -     Također bi istakao da su na albumu dvije pjesme po dva puta snimljene i otpjevane u različitim stilovima i aranžmanima (Idem tamo gdje si ti, Svjetlo mojih staza) 

   -     Još jedna od zanimljivosti jest što sam kao cover (naslovna stranica albuma) odabrao fotografiju na kojoj je moj sin Adam a fotku sam snimio u Stražemanu u crkvi u vrijeme proslave 25 godina svećeništva vlč. Roberta Mokri koji je tamo i župnik. 

   -     Album je dobio naslov "Svjetlo mojih staza" po pjesmi koju sam posvetio pazinskim franjevcima fra Marinku Klaiću, fra Josipu Vlašiću i fra Darku Tepertu kao znak zahvalnosti na pruženom gostoprimstvu, duhovnoj okrijepi, prekrasnoj ispovijedi, zajedničkoj molitvi i općenito suživotu kroz nekoliko dana. (dobro ste me izvozali sa onom perilicom suđa) 

Općenito - ovo je za mene veliki korak, izdavanje zbira mojih pjesama koje su toliko osobnog karaktera a ipak, uspješno su ih izveli razni ljudi.  Posljednju pjesmu na albumu uz veliku pomoć i angažman  prijatelja i suborca Dalibora Prochazke te filmaša odrješitog a toplog glasa - Gorana Šporčića - snimili smo u jednoj večeri. Za tu pjesmu također smo snimili i video u prekrasnoj crkvi sv. Josipa u Lipovljanima, a zanimljivo je to što se na tom videu nalazi i crkveni zbor iz Lipovljana u kojem također sudjeluju i moji roditelji.

Album možete poslušati klikom  na link na dnu stranice a ako želite financijski poduprjeti trud, rad i vrijeme uloženo u ovaj projekt - CD možete kupiti kod mene ili u svim boljim i kvalitetnijim CD shopovima (hahahahaha, šalim se). Uskoro će biti dostupan u nekim knjižarama kao i u web shopovima i to po promotivnim cijenama. Hvala posebno mojoj obitelji na strpljivosti i potpori, pa i na pronalaženju sponzora,  hvala Daliboru, vrhunskom kantautoru, glazbeniku, filozofu i prijatelju na svoj pomoći u trenucima kad je to trebalo,  hvala svim sponzorima koji su financijski potpomogli realizaciji ovog albuma.. Hvala vam svima od srca za doprinose na bilo koji način! 

Svi talenti koje posjedujem dar su od Boga! 

bottom of page