top of page

15. Festival Dobrog Pastira u Varaždinu


Koliko god se trudio izraziti pjesmom, nikada nisam niti slutio o tome kako bi jednog dana mogao i trebao izvoditi svoje pjesme i to na nekom festivalu. Uvijek su za to postojali drugi, oni koje sam smatrao pjevačima a ja nikada nisam imao dovoljno hrabrosti otpjevati svoju pjesmu javno. Još snimiti demo -nekako, otpjevati backove - nekako, ali javno izvoditi svoju pjesmu - nisam se uopće zamarao s time. Jednostavno sam se pomirio s tim da nisam baš nekakav pjevač iako pogađam tonove. Moj fokus je bio izraziti se kroz tekst, glazbu, aranžman… i naći nekoga tko bi to dobro otpjevao.

Nisam se puno odmakao od tog razmišljanja niti danas, no s obzirom da meni dragi ljudi i prijatelji ne odustaju od mene - eto me u društvu odličnih glazbenika, pjevača, autora, kantautora, svirača… Ne znam kako sam se tu našao, ne znam niti kako sam izdao album duhovnih pjesama, čak niti kako sam neke od pjesama uopće i napisao. Ne znam niti čime sam zaslužio prilike da izvodim svoje pjesme.. Ali prihvaćam i tu misiju jer sam svjestan da me Bog nije nadario talentima bez razloga, da ih samo zakopam..

Stoga s velikom zahvalnošću najavljujem nastup u Varaždinu:

~ Varaždinska biskupija nedjelju Dobroga Pastira obilježava jedinstvenim Festivalom Dobroga Pastira. Tako će i ove godine, nakon dvije godine pauze, u nedjelju, 8. svibnja na Svjetski molitveni dan za sveta duhovna zvanja, crkvom Dobrog Pastira u Varaždinu s početkom u 16 sati odzvanjati molitva i pjesma.


Na 15. Festivalu Dobroga Pastira u Varaždinu nastupaju: Gabriela Šipek, pjevačko društvo mladih „Trinitas"- Ludbreg, zbor mladih Varaždinske biskupije, zbor mladih župe sv. Fabijana i Sebastijana - Varaždin, Andrej Grozdanov, Antonio Tkalec, Dalibor Prochazka, Jasenko Horvat i Alan Hržica. ~

87 views0 comments

Recent Posts

See All

Iskustvo

Nit po nit, satkane su svečane haljine od laži Da okitim se perjem kojeg nemam, Da golu taštinu nahranim sa pažnjom, prigrlim onog koji mi je mraži No jači mi je bit od te silne draži. Korak po korak,

bottom of page